top of page

PUST DYYYPT

Pusten er et unikt redskap,

Lærer du deg å puste riktig, vil livet ditt endres.

I dagens samfunn opplever mange stress og man puster kun med den øvre del av brystet. Denne måten å puste på er ikke godt for helsa! Man bruker kun 1/3 av lungekapasiteten, og dette kan føre til mentale problemer, rastløshet, stress, angst, forkortet levealder, lavt næringsopptak m.m.


Den beste måten å puste på er Diafragma pust. På innpust trekker du pusten sakte helt ned i magen, og sakte ut. Muskelen diafragma hjelper til å roe pusten og du tar inn mye luft og oksygen fordeles til alle kroppens celler. Legg en hånd på magen for å kjenne at magen buler ut når pusten er helt nede.


Kontroll over pusten kan redusere/eliminere mange sykdommer - hjerteproblemer, høyt eller lavt blodtrykk, astma og tuberkulose. Pusteteknikk øker vilje og konsentrasjon.
God bevegelse i diafragma øker fordøyelsen som igjen påvirker forbrenningen din, du får en bedre tarmfunksjon fordi diafragma beveger seg optimalt og da skyver den på de indre organene og tarmen vår. Når du puster optimalt skyver du også på hjerte. Hjertet slår fortere når du puster inn og saktere når du puster ut. Det er viktig med en variasjon i hjertefrekvensen din. Du sender tarmen og de indre organene dine på en indre spa hver gang du har en optimalbevegelse av diafragma. En sterk og fleksibel diafragma gjør at du får en dyp og mindre energikrevende pust i det daglige og ved trening.

(Kilde: Pustens effekt)

14 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page