top of page

KVINNEHJERTER

Professor og overlege i hjertemedisin Eva Gerdts har gjennom 28 år gjort en stor og viktig innsats for forskning på hjertesykdom hos kvinner, med særlig fokus på hvordan fedme og høyt blodtrykk påvirker risikoen for hjerte- og karsykdom. Forskningen har vært banebrytende. Eva Gerdts er tildelt årets Hjerteforskningspris.

Det viser seg at en av to kvinner ikke får behandling som virker ved hjertesvikt, fordi det hos kvinner ikke er utløst av hjerteinfarkt.


Gerdts har også avdekket at høyt blodtrykk innebærer en mye sterkere risiko for hjerte- og karsykdm hos kvinner enn hos menn.


Hjerte- og karsykdommer er verdens største helseproblem. Verdens helseorganisasjon slår fast at høyt blodtrykk er den viktigste årsaken til at kvinner før. Men fortsatt vet vi ikke hvordan vi best kan behandle og forebygge dette. Mens dødeligheten blant mannlige hjertepasienter går ned, har man ikke løst gåten når det gjelder kvinner. Det vi jobber med nå er å finne svaret på enormt viktig spørsmål.HJERTEFORSKNINGSPRISEN

Nasjonalforeningen for folkehelsens pris for hjerte- og karforskning er en stimulans til forskning innen hjerte- og karfeltet i Norge. Samtidig skal den motivere forskere til å satse innen hjerte- og karforskning. Prisen består av kr. 200.000,- og et kunstverk.

25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page