top of page

Fornybar energi innen 2050!


Idag har forskning.no publisert en overraskende forskningsrapport som avslører at vi teknisk sett kan bli uavhengig av fossil energi og kjernekraft innen 2050!!Vi trenger ikke olje, gass eller kjernekraft. Fornybare kilder som sol og vind kan levere nok energi til hele kloden før 2050, mener et internasjonalt team forskere fra 13 universiteter.

Forskerne har gått gjennom hundrevis av studier om fornybare energisystemer som er publisert siden 1970-årene for å få overblikk over mulighetene for å legge om i ulike deler av verden.

De tekniske løsningene er på plass overalt, og omleggingen er lønnsom, konkluderer de i en vitenskapelig artikkel som nettopp er publisert i tidsskriftet IEEE Access.


Energien skal først og fremst komme fra sol og vind, men også fra vannkraft, biomasse, jord og hav. Det er ingen tekniske eller økonomiske hindringer, ifølge gjennomgangen av 700 vitenskapelige studier.

– Når man diskuterer fornybar energi, spør folk: «Men hva med når vinden ikke blåser, eller solen ikke skinner?» Studien vår forholder seg til de scenarioene og kommer fram til at det fortsatt er mulig å legge om energisektoren, sier en av forfatterne, Poul Alberg Østergaard, som er professor i energiomlegging ved Aalborg universitet i Danmark.


Les mer på forskning.no21 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page