top of page

Fattigdom og krig verst for kvinner?Ja, dette spørsmålet stiller journalist Anne Håskoll-Haugen i november utgaven av Innsikt.


Uten kvinner, ingen utvikling

Å støtte kvinner og jenter i deres jakt på utdannelse, helse og råderett over eget liv er vel bra. Akkurat som Norge har vunnet på å inkludere kvinner i skole og arbeidsliv, må det selvsagt gjelde for resten av verden også.

Derfor, i vestlige bistandsorganisasjoner, eksisterer en godt etablert fortelling om at hvis bistanden og humanitært arbeid skal være vellykket, må den rettes mot kvinner. Også når organisasjonene lager reklamemateriell, uttaler seg til aviser og maser på politikerne - er det som oftest om jenters problemer og behov.

Da Erna Solberg ble statsminister i 2013, var noe av det første hun gjorde å love en milliard kroner mer til jenters utdanning. Plan Norge hadde i 2021 TV-aksjonen "Barn, ikke brud" og bruker ellers enhver anledning til å snakke om jenters behov (aldri gutter). Cares TV-aksjon i 2019 hadde tittelen "Nå er det hennes tur". Pengene skulle hjelpe over 400.000 kvinner slik at de kan tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt".


Les mer: Aftenposten/Innsikt

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentarer


bottom of page