top of page

Dokumenterte gevinster


Dette oppnår du på Yogamatten:

  • Du blir sterk og smidig

De krevende stillingene i de fleste formene for yoga, gjør musklene sterkere og smidigere. Særlig ashtanga-, hatha (klassisk) og lyengar-yoga, der man jobber forholdsvis hardt, kan få deg i god form. De mest dynamiske formene som ashtanga, kan til og med bedre kondisjonen. Vær likevel oppmerksom på at rolige varianter, som kundalini-yoga, der du særlig arbeider med pusten, ikke gir den helt store fysiske treningseffekten.


  • Du kan lindre ryggsmerter

Mange av yogaformene styrker ryggen og magen. Det gir bedre holdning, og dermed også en mulighet til å unngå smerter i nakke og rygg. I en undersøkelse ved universitetet i West Virginia reduserte en testgruppe ryggsmertene sine med 42% i gj.snitt etter bare 24 ukers yogatrening.


  • Du får et sterkere hjerte og lavere blodtrykk

Det er etter hvert et anerkjent faktum at korrekt utført yoga kan senke hjertefrekvensen og blodtrykket. Effekten av den dype pusten antas å være en viktig del av årsaken. En undersøkelse fra Harvard har dessuten pekt på at den dype avslapningen som gjerne er en del av yogatreningen, kan innvirke positivt på visse gener som motvirker høyt blodtrykk. Etter 60 dager viste undersøkelsen at det hos personer som daglig oppnådde dyp avslapning, var større i disse genene. Samtidig fant forskerne økt aktivitet i genene som forebygger f.eks. gikt og infertilitet.


  • Du sover bedre

En Harvard-studie har vist at de som trener yoga regelmessig har lettere for å sovne om kvelden, muligens fordi det har vist seg at yoga kan øke innholdet av søvnhormonet melatonin.


  • Du kan lette astmaplager

Studier har vist at yogaåndedrettet kan hjelpe astmapasienter med å bli flinkere til å kontrollere pusten, og slik redusere plagene.

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page