top of page

På vei mot 3 graders oppvarming!


Idag er det skremmende lesning på forskning.no!!

Både Sør-Europa, Kina og USA har den siste tiden vært rammet av kraftige hetebølger, og ekstremvarmen er flere steder blitt knyttet til den globale oppvarmingen.

Den har så langt vært på om lag 1,1 grader. Men temperaturen ligger an til å stige videre, i takt med de fortsatt økende globale utslippene av klimagasser.

– Hvis du ser på hva politikerne for tiden gjør, er vi på vei mot tre graders oppvarming, sier den tyske klimaforskeren Mojib Latif til Mediengruppe Bayern.

En så kraftig temperaturøkning vil være katastrofal, slår han fast.

Verdenssamfunnet har satt som mål å stanse oppvarmingen på 1,5 eller to grader. Men så langt kuttes ikke utslippene i tråd med disse ambisjonene.

– Vi nærmer oss punktet hvor vi må erkjenne at tiden har rent ut, sier Latif.

Latif uttalte seg i forkant av et klimamøte i Berlin som begynte mandag. Her erkjente den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock at Ukraina-krigen har ført til et tilbakeslag for klimainnsatsen.


Mjøsakademiet vil i høst starte en foredragsserie om klima der forskjellige folk inviteres til å fortelle om forskning, skogens betydning på klimaet, Sveriges satsing på grønne næringer i nord, alternative energiformer; sol, vind (både på land/til havs), kjernekraft, mm, Besteforeldrenes Klimaaksjon, og mange andre interessante temaer.


Hvordan kan vi bidra for å redusere oppvarmingen?

Foredragene vil finne sted på Ottestad Samfunnshus, med oppstart 20. september.


27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page