top of page

Fornøyd med livet?Idag har jeg lest 1 interessant artikkel om tilfredshet .


Den artikkelen er skrevet psykolog og forfattere Åsa Kruse. Og hun summerer opp noen faktorer som gjør deg mer fornøyd med livet:

  • Kartlegg hvilke forventninger og sammenligninger som ødelegger for deg. Gå gjennom deler av livet som relasjoner, arbeid, fritid, økonomi. Hva betyr hver enkelt av disse tingene for deg? Hvilke krav og forventninger har du til livet ditt? Hvorfor?

  • Vurder konsekvensene av krav og forventninger: Hva gjør det med med? Hva har det kostet? Hva har det tilført? Hva skaper stress og er vanskelig å oppnå? Er det forsømte områder? Stiller du urimelig høye krav? Hvilke krav kommer fra deg selv, og hvilke kommer utenfra?

  • Identifiser hva du er god til, og hva som gjør deg godt. Hva er det realistisk at du klarer?

  • Aksepter motgang og mangler. Livet består av vanskelige perioder, skuffelser og tilbakeslag for alle. Planer for livet må legges på nytt og mål må omdefineres - dette er normalt. Se på det som livsveivisere til det som er viktig for akkurat deg, og innse at det ikke påvirker verdien din som menneske.

  • Unngå å bli bitter. Legger du årsakene til motang utenfor deg selv og skylder på andre, eller noe annet, fortrenger du hvordan du selv har bidratt. Først når du ser sin egen medvirkning, kan du akseptere skjebnen - eller gjøre noe med det.

  • Øv deg på å ta imot kritikk og håndtere negative erfaringe.r Se på det som normalt, som noe du kan lære av, istedet for som en katastrofe. Din egen verdi trues ikke av at noe har gått skeis.

  • Vurder det du faktisk har, hvor ubetyelig det enn ser ut. Tenk "dette setter jeg pris på". Vi må ikke være fornøyd med alt i livet, men heller sette pris på de små delene av helheten, selv om resten kanskje har sine mangler. Gi deg hen til takknemlighet!

-

77 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page